Ο “Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB” είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) με εταίρους το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Δήμο Μεσσήνης και το Δήμο Ερμιονίδας.

Εταίροι

Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας ξεκίνησε την πορεία του ως άτυπη ερευνητική ομάδα τον Αύγουστο του 2014. Θεσμοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2017 με την απόφαση 1653 (ΦΕΚ 1186 τ.Β / 4.4.2017) του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Δρ. Μανόλης Γουάλλες, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου, έχει πολυετή εμπειρία διοίκησης εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών από την προηγούμενη σταδιοδρομία του στο University of Indianapolis και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Τώρα μεταφέρει αυτή την εμπειρία στην Τρίπολη και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Δρ. Βασίλης Πουλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Αναπληρωτής Δντης του Εργαστηρίου, έχει ειδίκευση πάνω στα Μεγάλα Δεδομένα και τον Πολιτισμό. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την startup επιχειρηματικότητα, είναι ιδρυτικό μέλος του Hellenic Blockchain Hub και του Hellenic Startup Association, και ασχολείται με το STEM, την ανάπτυξη κώδικα, την ανάλυση δεδομένων και τις online και mobile εφαρμογές. Θεωρεί πως η τεχνολογία είναι το όχημα που πρέπει να υιοθετηθεί με κατάλληλο τρόπο από τη δημόσια διοίκηση για να μας οδηγήσει σε ένα ομορφότερο μέλλον. Από το 2019 η εμπειρία του μεταφέρεται στην Σπάρτη και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τα περισσότερα από 60 μέλη του Εργαστηρίου περιλαμβάνουν καθηγητές, ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, το προσωπικό του Εργαστηρίου και εθελοντές.

Ο χαρακτήρας του Εργαστηρίου είναι έντονα διεπιστημονικός, με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των καθηγητών και των ερευνητών του να περιλαμβάνουν διάφορα πεδία της πληροφορικής καθώς επίσης και την ψυχολογία, τα παιδαγωγικά, την αρχαιολογία και την ιστορία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τις έξυπνες πόλεις.

Δήμος Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αιπείας, Ανδρούσας, Αριστομένους, Βουφράδων, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την κοινότητα Τρικόρφου. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 563,7 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 23.482[1] κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Μεσσήνη.

Δήμος Ερμιονίδας

Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου.

Η έκταση του νέου δήμου ανέρχεται σε 417,59 τ.χλμ. και ο πληθυσμός σε 13.551 κατοίκους, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011. Στην απογραφή του 2001 ο Δήμος αριθμούσε 14.901 κατοίκους.

Τα όρια του δήμου αντιστοιχούν στα όρια της ιστορικής Επαρχίας Ερμιονίδας.

Φορολογικά στοιχεία

ΕπωνυμίαΧΩΡΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΒ LAB
ΤίτλοςΧΩΡΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Νόμιμος ΕκπρόσωποςΑναπληρωτής Καθηγητής Μανόλης Γουάλλες
Α.Φ.Μ.996778515
Δ.Ο.Υ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 24200 ΜΕΣΣΗΝΗ

Καταστατικό

Το καταστατικό της ΑΜΚΕ είναι διαθέσιμο εδώ.