Εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB λειτουργεί σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πιστοποιημένων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής, για σχολικές τάξεις από το δημοτικό έως και το λύκειο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται κατά τη διάρκεια σχολικών επισκέψεων στους χώρους του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας στην Τρίπολη ενώ υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησής τους και στους χώρους των σχολείων.

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ναύπλιο προσφέρονται δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε μικρές ομάδες. Τα μαθήματα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και το βαθμό εξοικείωσής τους με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Τα προγράμματα καλύπτουν από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έως και το λύκειο και τα περισσότερα από αυτά δεν προϋποθέτουν προηγούμενη σχέση με το χώρο της ρομποτικής.

Ο χώρος μας στο Ναύπλιο λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλίου.

Κατάρτιση εκπαιδευτικών

Ο χώρος μας στο Ναύπλιο αξιοποιείται επίσης για την κατάρτιση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορα θέματα τεχνολογίας.

Ο χώρος μας στο Ναύπλιο λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλίου.

Argolida’s Next Top Scientist

Το πρόγραμμα A.N.T.S. (Argolida’s Next Top Scientist) απευθύνεται σε μειονοτικούς μαθητές της Αργολίδας. Το πρόγραμμα βασίζεται στη βιογραφία διάσημων επιστημόνων, όπως οι Albert Einstein and Marie Skłodowska Curie, με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών καθιστώντας τους  κοινωνούς των σπουδαίων επιτευγμάτων της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας.

Το πρόγραμμα A.N.T.S. υλοποιείται με την υποστήριξη του Columbia University και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσω της κοινής τους πρωτοβουλίας «The Stavros Niarchos Foundation Public Humanities Initiative».

Γριφομπότ

Το Γριφομπότ είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι για δημιουργική ψυχαγωγία με ασκήσεις γλώσσας, μαθηματικών και άλλων μαθημάτων του Δημοτικού.

Πέρα από την ύλη των σχολικών μαθημάτων, το Γριφομπότ εξασκεί τα παιδιά σε εισαγωγικές έννοιες προγραμματισμού υπολογιστών, προετοιμάζοντάς τα για τα μαθήματα ανάπτυξης κώδικα που θα ακολουθήσουν σε μεγαλύτερες τάξεις.

Γριφομπότ ΚΟΥΙΖ

Το Γριφομπότ ΚΟΥΙΖ είναι η έκδοση του Γριφμπότ που δίνει στους εκπαιδευτικούς δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους ΚΟΥΙΖ, να τα δίνουν στην τάξη τους και να ελέγχουν τις απαντήσεις των μαθητών τους.

Το ΓριφομπότΚΟΥΙΖ έχει πιστοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για χρήση συμπληρωματικά με το μάθημα στην τάξη.

ΓΑΒgames

Τα ΓΑΒgames είναι παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Τα ΓΑΒgames έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την υπ. διδάκτωρ Αλίσια Σπυροπούλου.

Εκλογές by ΓΑΒ LAB

Πρόκειται για διαδικτυακό σύστημα διενέργειας εκλογών για 15μελή και 5μελή σε σχολεία και σχολικές τάξεις.

Το σύστημα αναπτύχθηκε για την ασφαλέστερη διενέργεια των σχολικών εκλογών κατά την περίοδο της πανδημίας, ευελπιστούμε όμως πως θα παραμείνει σε χρήση και μετά το τέλος της, δίνοντας στους μαθητές την εμπειρία της συμμετοχικής δημοκρατίας στην ψηφιακή εποχή.